Kredittkort eller forbrukslån – hva bør jeg velge?

Har du planer om å kjøpe en ny sykkel eller en ny TV, kanskje har sofaen din gått ut på dato? Her er tipsene for deg som ikke klarer å velge mellom kredittkort og forbrukslån.

Vi starter med å gå inn på hva de to alternativene er.

Et kredittkort er et kort som lar deg handle på kreditt. Når det gjøres en handel med et kredittkort er det banken eller finansieringsselskapet som betaler selgeren når kortet belastes. Beløpet betaler du tilbake etterpå. Et kredittkort er koblet til en kredittkonto med en kredittgrense, så du trenger ikke å sette inn penger på en konto for å handle med kortet. Kredittgrensen er maks-beløpet brukeren kan ha utestående i kreditt hos utstederen av kredittkortet.

Så lenge kreditten betales ved første forfall løper det ingen rente på kreditten. Hvis ikke hele det utestående beløpet blir betalt ved første forfall løper det rente på all kreditt som løper videre. Kreditten som løper videre kan betegnes som en kreditt eller ses på som et lån. Brukeren av kortet har mulighet til å utsette betalingen av kreditten og betale et minimumsbeløp hver måned.

Et kredittkort har sjelden årsgebyr, men har noen fordeler sammenlignet med bankkort. Med et kredittkort kan man faktisk spare penger hvis man bruker rabatter og bonuser og alltid betaler tilbake all kreditt ved første forfall. Det er ikke mulig med bankkort eller lån.

Forbrukslån er låneformen uten sikkerhet som man kan bruke på akkurat det man selv ønsker. Dette betyr at du ikke har noen form for forpliktelser overfor banken i forhold til hvordan du velger å benytte deg av lånebeløpet. Forbrukslån ses også av mange på som den beste formen for lån uten krav uten at det er stilt til sikkerhet fra långiveren sin side.

Det at forbrukslån kommer uten sikkerhet betyr at banken ikke kan ta pant i noen som helst av eiendelene dine, dersom du ikke klarer å betale tilbake i tide. Hvis du tar opp et boliglån kan banken innvilget lånet ta pant i boligen din. Man må alltid gjøre sitt beste for å betale tilbake i tide men, man slipper søvnløse netter av tanken på at hjemmet kan bli borte dersom man ikke betaler renter og avdrag på lånet.

En kredittvinner

Avslutningsvis kan man anbefale Bank Norwegian for deg som ønsker et kredittkort. Her får du et av markedets mest fordelaktige kort som kan brukes til enhver anledning. Du kan også låne penger av Bank Norwegian

Norwegian-kortet er et komplett kredittkort som gir deg CashPoints på varekjøp når du har koblet kortet ditt til Reward-profilen din. Det betyr at du kan spare til ferie hele året. CashPoints er valutaen Norwegian flyselskap benytter, og kan brukes til å hel- eller delbetale flyreiser hos Norwegian. CashPoints-opptjening er på netto billettpris, eks. skatter og avgifter. Opptjening på flybilletter er personlig og du tjener kun på dine egne reiser.

Andre fordeler ved Bank Norwegian er ingen årsavgift, gebyrfrie varekjøp, ingen kontantuttaksgebyr i utlandet, reise -og avbestillingsforsikring inkludert når du betaler reisen med kortet og inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse.

Se også https://www.1881.no/?query=L%C3%A5nepenger.no#gsc.tab=0&gsc.q=L%C3%A5nepenger.no&gsc.page=1