Dette lurer de fleste på om refinansiering uten sikkerhet

Mange har spørsmål knyttet til refinansiering uten sikkerhet, her finner du de vanligste spørsmålene og svarene:

Hva er egentlig refinansiering uten sikkerhet?

Refinansiering av gjeld uten sikkerhet er det samme som refinansiering uten sikkerhet i bolig. Det betyr at det ikke kreves pant i boligen når du søker om dette. Du trenger heller ikke å eie en bolig for å søke om denne type lån.

Hvordan fungerer refinansiering uten sikkerhet?

Når man refinansierer uten sikkerhet i bolig, samler man et eller flere smålån og samler disse til et større lån. Da får du ofte lavere kostnader i måneden og gjerne bedre lånevilkår.

Hva koster refinansiering uten sikkerhet?

Du må betale etableringsgebyr og termingebyr når du skal refinansiere. Dersom etableringsgebyret er fast vil prisen på dette vanligvis ligge på mellom 300 kroner og 1000 kroner. Dersom det er prosentvis er det ofte 1% av lånesummen. Prisen for termingebyr avhenger av låntilbyders retningslinjer for lån.

Hvorfor er det lurt å samle smålån?

Ved å samle smålån på en plass, vil du få et lån med bedre lånevilkår. Da vil du også få en bedre oversikt over egen økonomi i tillegg til en faktura å forholde deg til. Du kan samle smålån på to måten: refinansiering av gjeld med sikkerhet, eller refinansiering av gjeld uten sikkerhet. Låntilbyder betaler ned den eksisterende gjelden og erstatter det med et nytt lån med bedre vilkår.

Hvordan søker jeg om refinansiering uten sikkerhet?

Du kan søke direkte på låntilbyderens hjemmeside eller via en anbudsside. Du kan også ringe direkte til en rådgiver fra banken.

Hva er kredittkortgjeld og hvordan kan gjelden samles?

Du får kredittkortgjeld når du har handlet noe på kreditt som du enda ikke har betalt. Det finnes mange aktører av kredittkort som tilbyr kredittkort med høye renter. Kredittkortgjelden kan du samle ved å refinansiere uten sikkerhet, da vil du ofte få bedre lånevilkår.

Hva bør jeg vite når jeg søker om et refinansieringslån?

Det er ikke all verden du trenger å tenke på i forkant når du skal refinansiere et lån uten sikkerhet. Låntilbyder trenger forrige lønnsslipp og nyeste skattemelding. Deretter samler de hele eller deler av din eksisterende gjeld. Dersom du søker om refinansiering av gjeld med sikkerhet må du legge til en ytterligere lønnsslipp fra en ekstra måned samt sende inn en verdivurdering av boligen din.